Om Leencentrumnederland.nl goed te laten functioneren, gebruiken wij cookies. Als u onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat u akkoord bent met ons cookiebeleid.Akkoord

Home / Lease / Sales & Lease back

Sales & Lease back

Meer financiële ruimte dankzij Sale & Lease Back

Ondernemers kunnen tegenwoordig moeilijk tot slecht aan een financiering komen. Daarom dient te worden gezocht naar alternatieven. Een relatief onbekend, en daardoor vaak vergeten alternatief is Sale & Lease Back van de auto. Dit kan een interessante optie voor u zijn, indien u als ondernemer in het bezit bant van een eigen auto e/o wagenpark maar op dit moment de voorkeur geven aan een stukje extra liquide middelen. .

Wat houdt Sale & Lease back van uw auto precies in?


Bij Sale & Lease Back verkoopt u uw auto via K.A.B. aan een van de met ons samenwerkende maatschappijen, om deze vervolgens weer terug te leasen op basis van Financial Lease. Met andere woorden, u financiert uw eigen auto. Zo genereerd u meer financiële armslag, en kunt u de waarde van uw auto aanwenden om te investeren in andere zaken, terwijl u net zo mobiel blijft als voorheen. De auto blijft in uw bezit en u kunt deze gewoon door blijven rijden.


Wat zijn de criteria bij een Sale & Lease back?

K.A.B. zal per aangeboden auto bepalen of deze geschikt of nog geschikt is voor Sale & Lease Back.
Eén van de voorwaarden is dat uw auto niet ouder is dan 7 jaar, en dat de kilometerstand onder de 250.000 Km zit.


De Sale & Lease back procedure

Bij Sale & Lease Back bepalen we eerst samen met u de waarde van de auto. Deze kan variëren van de boekwaarde volgens uw boekhouding, tot een prijs die tussen handelswaarde en de particuliere waarde ligt. Vervolgens wordt bekeken hoeveel wij kunnen financieren op uw auto. Maximaal mogelijk is de gewaardeerde prijs exclusief de BTW. Aan de hand van de financieringsbehoefte en uw voorkeuren ten aanzien van de looptijd en gebruik slottermijn, zullen wij u een voorstel doen. Is het voorstel naar uw zin dan wordt vervolgens de auto opnieuw tenaamgesteld en de leaseovereenkomst getekend. Na enkele dagen wordt het geld aan u uitbetaalt.


Sale & Lease Back in een notendop

Sale & Lease Back biedt u vele voordelen, waaronder:

  • U krijgt de waarde van uw auto snel uitgekeerd.
  • De auto blijft in uw bezit en u kunt er gewoon mee door blijven rijden.
  • Fiscaal voordeel omdat de auto op uw balans staat.
  • Toenemen van uw liquide middelen.
  • Goed te overzien door een vast maandbedrag.

Bijkomend voordeel van Sale & Lease Back is dat het vaak sneller werkt dan een
reguliere financieringsaanvraag bij de bank. Doorgaans is Sale & Lease Back binnen enkele dagen geregeld.


Offerte aanvragen