Om Leencentrumnederland.nl goed te laten functioneren, gebruiken wij cookies. Als u onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat u akkoord bent met ons cookiebeleid.Akkoord

Home / Verzekeringen / Werkloosheidsverzekering

Werkloosheidsverzekering

Met een werkloosheidsverzekering verzekert u uw inkomen ingeval u onvrijwillig werkloos raakt. De werkloosheidsverzekering biedt u zekerheid van een inkomen naast de uitkering van de overheid. Indien er sprake is van een kort arbeidsverleden of een situatie waarin u moeite heeft met het vinden van een nieuwe baan met eenzelfde inkomen als wat u gewend was dan kan een werkloosheidsverzekering zeer goed van pas komen.

Iedere werknemer die van de laatste 36 weken 26 weken heeft gewerkt heeft recht op een basisuitkering van 3 maanden.

Indien u hiernaast voor het ingaan van de WW uitkering minimaal 4 van de laatste 5 kalenderjaren loon en/of een werknemersuitkering heeft ontvangen dan komt u in aanmerking voor een loongerelateerde uitkering van 70% van het (gemaximeerde) laatst verdiende brutoloon. Indien u meer verdiende dan het gemaximeerde loon zal uw inkomstendaling groter zijn dan 30% van uw laatstverdiende loon.

De duur van uw WW uitkering is afhankelijk van uw arbeidsverleden. Uw arbeidsverleden wordt berekend door de jaren op te tellen vanaf het jaar waarin u 18 bent geworden tot en met 1997 (fictief arbeidsverleden) + de jaren waarin u in loondienst was vanaf 1998 tot en met het kalenderjaar voorafgaand aan het kalenderjaar waarin het recht op een WW-uitkering is ontstaan (feitelijk arbeidsverleden). Per jaar arbeidsverleden heeft u recht op 1 maand uitkering met een maximum van drie jaar en twee maanden bij een arbeidsverleden van 38 jaar of meer.

Bescherm uw inkomen ingeval u werkloos raakt en vraag vrijblijvend meer informatie aan wat in uw situatie de mogelijkheden zijn.

Informatie Werkloosheidverzekering aanvragen


*Naam:
 
*Telefoonnummer:
 
*E-mailadres:
 
Interesse in:
Opmerking: