Om Leencentrumnederland.nl goed te laten functioneren, gebruiken wij cookies. Als u onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat u akkoord bent met ons cookiebeleid.Akkoord

Home / Verzekeringen / Arbeidsongeschiktheidsverzekering

Arbeidsongeschiktheidsverzekering

Sinds 1 januari 2006 is de WAO vervangen door de Wet Werk en Inkomen naar Arbeidsvermogen (WIA). Zoals de naam al aangeeft, stelt deze nieuwe wet ‘werken naar vermogen’ centraal. De Wet WIA kan grote gevolgen hebben voor uw inkomen als u langdurig geheel of gedeeltelijk arbeidsongeschikt raakt. U kunt dan te maken krijgen met een flinke inkomensachteruitgang. Die inkomensterugval bij langdurige arbeidsongeschiktheid beperkt u met een arbeidsongeschiktheidsverzekering.

Als u arbeidsongeschikt wordt, hebt u de eerste twee jaar recht op loondoorbetaling van uw werkgever. Na twee jaar komt u in aanmerking voor een WIA-uitkering. Naast het nieuwe loon ontvangt u een loonaanvullingsuitkering. Deze uitkering bedraagt 70% van het verschil tussen het laatstverdiende loon en het bedrag dat u nog zou kunnen verdienen. Als het inkomen te veel daalt, vervalt de loonaanvullingsuitkering en blijft alleen de vervolguitkering over.

Als u minder dan 50% werkt van wat u zou kunnen werken, wordt uw loon slechts aangevuld met een percentage van het minimumloon.

Indien u financiële zekerheid wil ingeval van arbeidsongeschiktheid vraag dan nu vrijblijvend meer informatie aan wat in uw situatie de mogelijkheden zijn.

Informatie Arbeidsongeschiktheidsverzekering aanvragen


*Naam:
 
*Telefoonnummer:
 
*E-mailadres:
 
Interesse in:
Opmerking: