FAQ

Ik heb al een lening bij een ander bedrijf, kan ik mijn lening oversluiten?
Geen probleem, want KAB kent een gratis oversluitservice. Als u nu een lening heeft bij een bank, via een credit card of bij een postorderbedrijf, dan betaalt u zeer waarschijnlijk te veel rente en dat is zonde! KAB kan deze kosten verlagen. Bereken hier uw mogelijke besparing!
Wat zijn de voordelen van het oversluiten van een lening?
De voordelen zijn: overzicht, lagere maandlasten, vaak in combinatie met betere voorwaarden en/of een kortere looptijd van de lening. Vul hier uw gegevens in zodat wij u een beter voorstel kunnen doen.
Kan ik mijn lening oversluiten naar een lening met een lagere rente?
Waarschijnlijk wel. Als onafhankelijk tussenpersoon doen wij zaken met veel verschillende geldverstrekkers en zijn wij in staat om de scherpte rente en de beste voorwaarden uit de markt te halen. Vul hier uw gegevens in zodat wij uw besparing kunnen berekenen.
Is een uitgestelde betalingsregeling bij een postorderbedrijf ook een krediet?
Ja, dit is een dure vorm van lenen. In veel gevallen betaalt u zelfs meer dan 18% rente per jaar. Wij kunnen deze voor u omzetten naar een andere leenvorm waarbij u aanzienlijk minder rente betaalt. Vul hier uw gegevens in zodat we kunnen kijken hoeveel u kunt besparen.
Hoeveel kan ik maximaal lenen?
Uiteraard wilt u weten hoeveel u maximaal kunt lenen. Klik hier om een goede indicatie te krijgen van uw maximale leenbedrag.
Hoe snel kan ik een lening bij K.A.B. aanvragen?
Bij KAB vraagt u uw offerte volledig vrijblijvend direct via internet aan. Indien u alle gegevens correct invult ontvangt u binnen enkele minuten een antwoord inzake uw aanvraag in uw mailbox. In de meeste gevallen is dit de offerte, het kan ook zijn dat wij wat aanvullende vragen hebben, voordat een offerte kan worden uitgebracht.
Wanneer kan ik over het geld beschikken?
Dat hangt van u af. Van ons ontvangt u de offerte binnen enkele minuten in uw mailbox. Als u ons snel de benodigde stukken kunt toezenden dan zorgen wij ervoor dat het geld zo snel mogelijk op uw rekening staat. Desgewenst kunnen wij het geld via een telefonische overboeking naar u laten overmaken.
Kan ik zelf mijn looptijd bepalen?
Ja, bij een Doorlopend Krediet van KAB heeft u zelf invloed op de duur van de looptijd doordat u te allen tijde kosteloos kunt opnemen en inlossen.
Waarom word ik getoetst bij het BKR?
Afgesloten leningen worden door krediet- en hypotheekverstrekkers geregistreerd bij het Bureau Krediet Registratie te Tiel (BKR). Eveneens worden achterstallige betalingen doorgegeven. Voordat een financiële instelling een nieuwe lening verstrekt, toetst zij bij het BKR of de klant reeds een lening heeft lopen en hoe het betalingsgedrag van de klant is/was. Zo kan een geldverstrekker het leenverleden en betalingsgedrag goed inschatten.
Kan ik een lening afsluiten als ik een negatieve registratie heb bij het BKR?
In principe kunt u met een negatieve registratie bij het BKR geen nieuwe lening afsluiten. Slechts in het geval dat de lening waarvoor de negatieve registratie gold minstens drie jaar geleden volledig is ingelost, zijn er soms mogelijkheden.
Ik heb wel een dienstverband, maar geen vast contract. Kan ik dan lenen?
Als u (nog) geen vast dienstverband heeft zijn er zeker mogelijkheden. In principe moet u aan de volgende voorwaarden voldoen:
18 jaar of ouder.
Geen negatieve registratie bij het BKR.
Moet ik overwaarde hebben als ik geld wil lenen voor een verbouwing?
Nee, dat hoeft niet. Als u een koophuis heeft kunt u een lening afsluiten, mits u nog leenruimte heeft. De eventuele overwaarde op uw huis is slechts een extra zekerheid, waardoor u meer geld kunt lenen of kunt lenen tegen een lagere rente.
Wanneer is de rente fiscaal aftrekbaar?
Wanneer u het geld vanuit een tweede hypotheek besteedt aan de verbetering van uw eigen huis is de rente fiscaal aftrekbaar! Informeer bij de belastingdienst voor details of surf naar www.belastingdienst.nl.

Voordelige lening of verzekering?

Ervaar wat we voor ú kunnen betekenen en vraag direct vrijblijvend een offerte aan voor een voordelige lening of verzekering. U kunt ons ook bellen op 074 25 50 360.